Csendben ideért a párlat alapú hard seltzer is

Az Amber Beverage Csoport tulajdonában lévő Moskovskaya brand, párlat alapú hard seltzerét dobta be a magyar piacra a Heinemann Testvérek Kft.

Mivel az italkategória szabályozása még igen laza, nem csak azok a hard seltzerek jelentek meg a magyar piacon, amelyeket erjesztéssel készítenek, hanem felbukkant ez első kevert, égetett szeszt tartalmazó változat is.

A „klasszikus” hard seltzer úgy készül, hogy a felforralt, majd lehűtött vízhez adják az alkohol alapjául szolgáló cukrot, amelyet – csakúgy, mint a sör esetében – élesztő dolgoz fel. Ennek az erjedésnek a termékei az alkohol és a szén-dioxid.

Ezzel szemben hard seltzernek nevezhető az az ital is, amely nem erjesztéssel, hanem lepárlással készül. Ebben az esetben a lepárlóban készülő gabonaszeszhez adják hozzá a szénsavat, a vizet és az aromákat.

Egy magyar céget éppen csak megelőzve a Moskovskaya vodka nevével fémjelzett, utóbbi típusú hard seltzert dobott piacra az Amber Beverage. A Litvániában készülő Moskovskaya Streetet itthon a Heinemann Testvérek Kft. forgalmazza.

A Moskovskaya Street először az Egyesült Királyság piacain jelent meg Európában, még januárban. Az ital 250 ml-es dobozban érhető el, kétféle ízben: menta/gyömbér, illetve málna/lime aromákkal. Utóbbi immár kapható a magyar piacon is.