Zamárdiban bemutatkozott a Balatoni Virgonc

Fotó: Sonline.hu

Zamárdiban bemutatták a helyi, Fenegyerekek Zrt. saját fejlesztésű Vadvíz családját, a Balatoni Virgoncot. A Vadvíz természetesen nem más, mint hard seltzer.

A bemutatón Pach Gábor, cégvezető elmondta, hogy magyarosították a tengerentúli népszerű italt. „Kiváló minőségű Fenegyerek pálinkával és saját készítésű szikvízzel dolgozunk, mindkettő Hungarikum. E kettő házasítása egy új előállítási móddal, speciális palackozási technológiával, kicsit más, mint a már magyar piacon található hard seltzerek. Ez indokolta a termék magyar elnevezését is, ami – visszavezetve a pálinka egyik színónimájára és a szikvíz jelenlétére – Vadvíz lett.

A termékcsalád neve pedig Balatoni Virgonc lett, amelynek leginkább az ízélményére büszkék az alkotók. Két különböző 4,5 illetve 8 %-os alkoholtartalmú készül belőle, egyik sem tartalmaz sem cukrot sem ízesítő anyagot, nincs benne glutén, kalória tartalma pedig igen csekély, 100 illetve 160 kilokalória.

A Balatoni Virgonc 0,33-as kiszerelésben, betétdíjas csatos üvegben érhető el. Forgalomba június 15-től kerül, a 4,5 százalékos három ízben: sárga a körte, piros a meggy és a kék a szilva, illetve a 8 százalékos irsai olivér szőlő zöld színben.